Over een fietstocht & een stripper

November 12, 2015

 

 

Saying Yes

Dit is de maand die ik heb uitgeroepen tot Yes’vember & New’vember (van No’vember wordt toch niemand blij?).

En daag ik mijzelf uit om vaker ‘Yes’ ergens tegen te zeggen, en dan het liefst tegen Nieuwe dingen.

So far: heb ik met volmondig ‘Ja’ gezegd tegen met volle aandacht bij onze dochter zijn, mijn to-do lijstje verscheurd en meer genoten van het moment in plaats van alleen maar bezig te zijn met wat er allemaal nog moet in de toekomst (lukt me niet altijd- work in progress), ik heb ‘Ja’ gezegd tegen de verschillende Zakelijk Flirtworkshops die ik heb mogen geven, ik heb ‘Ja’ gezegd tegen mijn creativiteit & ben meer bezig geweest met lekker doelloos creatief zijn.

 

What happened to NEW’vember?

Heel veel ‘Ja’ gezegd dus, maar waar ben ik het Nieuwe aangegaan?

Dat was afgelopen vrijdag. Ik had stiekem een klein to-do lijstje voor tijdens mijn fietstocht.

Toen ik Pip bij de crèche achterliet barstte zij in huilen uit. Ze stond daar huilend bij het raam van de deur terwijl ik haar, probeerde, vrolijk gedag te zeggen. Stiekem luisterde ik nog even vanuit de gang of het huilen gestopt was toen daar de moeder van Joris aankwam.  Gerustgesteld dat Pip niet meer huilde, liep ik naar buiten waar Joris’ moeder me moederlijk toesprak “dat dit altijd lastig is”.

Meteen daarna vroeg ze waar ik nu naartoe ging, waarop ik antwoordde dat ik richting het centrum moest en dit precies de richting was waar zij ook naar op weg was.

Toen zij mij vroeg of we samen gingen fietsen kon ik hier natuurlijk niet meer omheen. Het to-do lijstje plakte nog even in mijn gedachtes, maar moest ik ook vrij snel loslaten. Ik kon hier maar beter een mooi fietstochtje van maken. En had ik november niet uitgeroepen tot New’vember? Op naar een nieuwe ontmoeting. Gelukkig wilde ze ook nog anders rijden dan hoe ik normaal rijd, dus waren het twee nieuwe ervaringen in 1.

 

De Stripper

Wat een enthousiaste vrouw zo ’s ochtends vroeg, al kletsend langs het water kwamen we erachter wat we beiden doen voor werk en daar kwam De Stripper om de hoek. Werkt zij als stripper? Nee, ze werkt bij het Stedelijk Museum waar er op dit moment een tentoonstelling is van Tino Sehgal. Zijn gedachtegoed is dat de mens op zich al een kunstwerk is en dat daar eigenlijk zo weinig mogelijk aan toegevoegd hoeft te worden.  Het is al een jaar gaande, met telkens nieuwe live tentoonstellingen.

Met deze maand dus ‘De Stripper’. Deze man begint zijn act op het moment dat je de ruimte binnenkomt en houdt gelukkig wel zijn broekje nog aan.  Ze gaf aan dat de reacties van de bezoekers zo interessant is om te zien.  

 

Wat een mooie nieuwe informatie & een nieuwe ontmoeting zo op de vroege vrijdag ochtend, over exposities waar ik het bestaan niet eens van wist en een moeder die ik nog niet eerder kende.

Hoe leuk om nieuwe ervaringen op te doen!

 

I’m saying Yes to New’vember!

 

 

Please reload

Featured Posts

2019: De zomer van je leven

June 18, 2019

1/8
Please reload

Recent Posts

September 23, 2016

Please reload

Archive
Please reload

Search By Tags
Get inspired
  • Facebook Basic Square
  • Pinterest Social Icon
  • Instagram Social Icon

Testimonials

Heerlijk & verhelderend!
Ontspanning, rust en in contact met mijzelf.
Dank je wel! 
Karolien

 

 

 

Get Inspired

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Pinterest Icon

You are amazing - Had to say it again.  *

Lid van NVBT (Nederlandse Vereniging Beeldende Therapie) & DRU Yoga docent   *   www.merelstegeman.com - 0629520018