top of page

2019: De zomer van je leven

Herken je dat? Heerlijk die zomer! Dit wordt hét moment om echt te genieten, die dingen te doen waar je anders nooit aan toekomt.

En dan ineens: floep – voorbij. Het is september.

Uhm, waar is die tijd heengegaan? Wat heb ik eigenlijk allemaal gedaan?

Ik wilde dit graag anders en ontwikkelde ‘Wonderlust‘ traveljournal: een combinatie van mijn liefde voor reizen, illustreren, persoonlijke ontwikkeling & inspireren. Dit prachtige boek met inspirerende vragen heb ik geheel zelf met de hand geïllustreerd en vormgegeven. Vanaf 11 juni wordt Wonderlust uitgegeven door Kosmos Uitgevers.

Wonderlijke Wereld Telkens wanneer ik op reis was, merkte ik dat ik veel over mezelf leerde. Maar omdat ik veel alleen reisde miste ik iemand die mij zo af en toe een goede vraag stelde waardoor ik nog meer ontdekte over mezelf, mijn eigen wonderlijke wereld en de wonderlijke wereld om mij heen. Hierdoor kwam ik op het idee voor Wonderlust. Wonderlust is een anders dan anders reisjournal vol inspirerende vragen die je uitdagen alles uit je reis en je leven te halen. Ik nodig je op een creatieve manier uit te ontdekken wat je reis- en/of vakantie-ervaringen met je doen.

Voor, tijdens en na je reis Ik heb Wonderlust opgedeeld in drie gedeelten die elk één van de fases van je avontuur omvatten. Door de inspireerde vragen in het eerste gedeelte ‘Voordat je gaat’ krijg je een goed beeld van wat je eigenlijk uit jouw vakantie hoopt te halen. In het tweede gedeelte ‘Jouw avontuur’ ontdek je wat al je ervaringen met je doen, wie of wat indruk maakt, wat je wel of juist helemaal niet van thuis mist en wanneer jij je als de beste versie van jezelf voelt. Om te zorgen dat je al die mooie indrukken en nieuwe frisse ideeën ook echt toe gaat passen word je aan de hand van de vragen in het laatste gedeelte ‘Weer thuis’ meegenomen om een actieplan te maken. Zodat je het deze keer ook echt gaat doen. 


Tekenen, schrijven, knippen & plakken Elke vraag heeft een pagina met lijntjes en een blanco pagina, zodat jij alle ruimte hebt om de vraag te beantwoorden zoals jij het wil. Tekenend, schrijvend, knippend & plakkend, alles is goed! Daarom zit er ook een elastiekje omheen, zodat de ingevulde / beplakte/ geïllustreerde Wonderlust, gewoon dicht gebonden kan worden. Oh, en er zijn quotes. Gewoon omdat je daar blij van wordt.

Zelf ben ik vorig jaar zomer, tijdens onze reis door Europa met onze camper, verwonderd geraakt door de maan. Het was mijn wens om meer over de maan en de verschillende standen te weten te komen. Inmiddels zijn we een jaar verder en ben ik er helemaal ingedoken. Op die manier houd ik voor mijzelf deze bijzondere zes weekse reis nog steeds levend.

Een tipje van de sluier Hoe tof zou het zijn als deze zomer, dé zomer van jouw dromen gaat worden. Hoe kun je dat doen? Door je voor te bereiden. In de Wonderlust gaan we hier dieper op in, maar om alvast een beetje in de stemming te komen bij deze alvast een tipje van de sluier: “Wat wil jij eigenlijk gaan beleven tijdens deze zomer?” Stel dat alles mogelijk is. Wat zou jij dan echt willen doen, met wie, wanneer, waar en waarom?"

Daag jezelf eens uit om dit ook visueel te maken of op te schrijven. Door hier van te voren over nagedacht te hebben, creëer je namelijk jouw eigen kompas. Je weet wat voor jou belangrijk is en wat je eigenlijk echt uit jouw zomer wil halen. Zo zal je gemakkelijker krachtige keuzes kunnen maken met jouw kompas in je achterhoofd. Wil je avontuur, dan kan je met een vriendin naar een station gaan en de eerste de beste trein nemen en wel zien waar je uitstapt om vervolgens die plek te gaan ontdekken. Wil je juist even helemaal niets, dan kan je op een rustige plek afspreken voor een kop koffie met een taartje. Nog steeds met diezelfde vriendin, alleen een hele andere ervaring. Allebei goed, als het maar aansluit bij waar jij eigenlijk diep van binnen de meeste behoefte aan hebt. 
Klinkt gemakkelijk, dat is het ook. Alleen vergeten we het snel omdat we te veel opgeslokt worden door tassen pakken, slaap plaatsen regelen of de ‘must-sees’ van een bepaalde plek waar je naartoe gaat.

Door deze eenvoudige eerste stap, maak jij met jouw volgende stappen deze zomer – de zomer van je dromen! Let maar op.

Ik heb deze column geschreven voor gumclub. Je kan de column ook hier op hun site lezen.

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Er zijn nog geen tags.
Get inspired
  • Facebook Basic Square
  • Pinterest Social Icon
  • Instagram Social Icon
bottom of page