top of page

What if it's not about the book?


Afgelopen week zat ik in de auto en 'out of the blue' kwam deze vraag in mij op:

What if it's not about the book?

Alsof iemand deze vraag aan me stelde.

Sindsdien vraag ik me dit geregeld af.

Stel dat het reisdagboek dat ik nu aan het ontwikkelen ben, eigenlijk helemaal niet om het boek gaat, maar om wat ik allemaal kan leren tijdens dit maak proces.

Mocht dat het geval zijn, dan ben ik in ieder geval deze 6 punten aan het leren.

If it's not about the book, dan leer ik op dit moment:

1) That comfort zone. Tijdens de verschillende trainingen die ik geef is het zo gemakkelijk om het over de comfortzone te hebben en vol enthousiasme anderen aan te moedigen uit de comfort zone te gaan.

Maar dan staat deze grens van de comfortzone ineens pal voor mijn neus. De grens rijkt hoog en een stap daarbuiten lijkt ineens wel heel groot en eng. Ik strek mijn grote teen uit en heel voorzichtig raak ik met mijn teen buiten mijn veilige zone, de rest van mijn voet volgt. Okay, ik sta met een voet en haal diep adem. Daar ga ik..

Ik bel mensen om informatie in te winnen over waar ik het boek het best kan drukken, ik mail naar mensen die ik inspirerend vind om te vragen of ze naar mijn boek willen kijken en merk dat hoe meer ik het doe, hoe meer energie ik ervan krijg. Dit is tof!

2) With a little help from my friends. Ik heb al zoveel mooie gesprekken en ontmoetingen mogen hebben met in eerste instantie onbekenden omdat, wanneer ik mensen vertel over mijn droom, ze zo graag willen helpen met mij weer in contact brengen met deze geweldige mensen uit hun netwerk.

3) Zoveel meer mogelijk.. Het is zo bijzonder om met deze droom bezig te zijn, het voelt zo onwerkelijk dat het er nu echt aan gaat komen, door alle tijd en energie die ik er in aan het stoppen ben. Er is dus werkelijk zo veel meer mogelijk dan ik dacht en daarmee ervaar ik ook weer hoe sterk de kracht van mijn gedachtes zijn. Wat is hetgeen dat ik over mezelf, tegen mezelf zeg?

4) Hallo criticus. Twee weken geleden ging ik een avond sparren met vriendin Yvonne over haar start-up. Ik vertelde haar dat ik vanuit zoveel enthousiasme en energie met mijn boek bezig ben geweest en dat ik ineens verviel in twijfel: "wat ben ik nou eigenlijk aan het doen?", " Wie zit hier nou op te wachten?". Ik vertelde haar hierover en zij vatte het prachtig samen: De criticus is aan tafel komen zitten. Bam. En zo was het. Mijn interne criticus vond het erg nodig om even heel erg veel van zich te laten horen. Het was ook verlichtend om het op die manier te laten zien, het waren maar gedachtes niet de waarheid.

5) Vanuit mijn buik. De tweede vraag die ze stelde was: "Stel dat niemand het boek koopt, zou je het dan nog maken en blij zijn dat je het gemaakt hebt?". JA! zei ik vanuit mijn buik.

Ik maak het met al het goede wat ik nu in mij heb en waarvan ik denk dat het iemand anders kan helpen om de reis naar binnen te maken.

6) Trust the process. En vanuit punt 5 kan ik alleen maar echt het proces vertrouwen. Ik ben al 100 keer in de val gestapt dat ik zou willen dat het al af was, maar als ik dat had gedaan dan was het toch niet helemaal goed geweest. Dan zou het iets zijn geworden over: Zo snel mogelijk, in plaats van iets dat echt goed voelt & Good things take time.

Het is mijn droom om het over twee maanden in mijn handen te hebben en dat mijn reisdagboek het kado voor sint en kerst 2016 gaat worden. Dream Big, right?

Ik wens je een magisch mooie dag en als je op de hoogte gehouden wil worden van de vorderingen van mijn reisdagboek, stuur me gerust een berichtje, vind ik leuk.

Liefs,

Merel

Aanstaande zondag is de nieuwste Super September - Sunday Check In - zondag 4 september - Amsterdam - 10:00-12:30 - €35,- -

De Sunday Check In is het incheck moment van de maand, jouw me-time. Tijdens de Check In krijg je door de luchtige schrijf & creatieve oefeningen meer inzicht en bewustwording over jezelf, hoe gaat het eigenlijk echt met je? Wat is belangrijk voor jou & wanneer heb je dit voor het laatst gedaan? De antwoorden op deze vragen helpen om duidelijkere keuzes te maken richting het leven van je dromen.

Schrijf je in via info@merelstegeman.com!


Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Er zijn nog geen tags.
Get inspired
  • Facebook Basic Square
  • Pinterest Social Icon
  • Instagram Social Icon
bottom of page