top of page

Niet voor mijn vader


Niet voor mijn vader

Dit bericht is niet voor mijn vader, want dan verklap ik te veel. Het is namelijk bijna tweede kerstavond en het zou zonde zijn als mijn vader dit nu al te weten zou komen.

Zoals ik een paar maanden geleden al liet weten vier ik tweede kerstavond samen met mijn vader, inmiddels al 9 jaar & mag Rob ook aanschuiven. We nemen dan het afgelopen jaar door en kiezen een focus voor het jaar dat komt. Het liefst 1 woord en een duidelijke focus, vorig jaar heb ik gesmokkeld en waren het er drie: Ontwikkeling, Liefde en Balans.

Op de eerste, Ontwikkeling, kijk ik met trots terug, van werkend in een kleding winkel heb ik de stap durven zetten om helemaal voor mezelf te starten. Dit doe ik nu, met super veel plezier, twee maanden en bevalt me erg goed. Ik mag nu al mijn tijd besteden aan dingen die ik leuk vind en ik mag dit nu mijn werk noemen - blessed!

Liefde & Balans gingen me met ups&downs goed af, dit zijn dan ook de inspiratiebronnen voor mijn woorden voor het nieuwe jaar.

Deze woorden wil ik graag met jullie delen en okay.. dit is dus een Big Thing dat jullie dit nu eerder weten dan mijn vader en mijn man. Mochten jullie ze tegen komen, shhht!

Mijn woorden: (Tromgeroffel)

Met gepaste trots presenteer ik mijn woorden voor 2016: Ruimte & Rond.

Yep die twee!

En wat betekenen ze voor mij? Ruimte innemen voor mijn gezin, en voor mijzelf. Kiezen voor wat ik belangrijk vind, zoals in de weekenden lekker rust en met afwisselend sociale activiteiten, maar vooral een rustpunt in plaats van op zondagavond denken: "Ik zou wel een weekend kunnen gebruiken".

De avonden inplannen op manieren waar ik blij van word, meer sporten/ het liefst weer buikdansen/ salsa dansen (meer sporten?! Merel je doet nu niets aan sport..Okay sporten dus), meer ruimte inplannen voor mijn yoga, meditatie, schrijven en nutteloos creatief bezig zijn.

En dan hebben we nog Rond: dat staat voor mij voor "Alles er mogen laten zijn", meer voelen wat er in mijn lijf gebeurt, in plaats van toch in de verleiding komen om het weg te analyseren, een extra koekje te nemen of op een andere manier afleiding te zoeken.

Ja, dit zijn de woorden waar ik me op wil focussen in het nieuwe jaar!

Inspiratie tip

Danielle Laporte is een van mijn heldinnen van het jaar 2015. Ze heeft me super geinspireerd met onder andere haar Truthbombs. De spreuk aan het begin van deze blog is ook van haar en heeft mij geholpen om duidelijk te krijgen wat ik echt los wil laten en vandaaruit dus ook wil creeeren in het nieuwe jaar.

"It helps to be clear on exactly what you're leaving behind."

Ik wens jullie een inspirerende kerst,

Liefs Merel

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Er zijn nog geen tags.
Get inspired
  • Facebook Basic Square
  • Pinterest Social Icon
  • Instagram Social Icon
bottom of page