top of page

Food for thought


Weet jij wel hoe bijzonder jij bent?

Dat niemand op deze hele wereld jouw verhaal leeft?

Of jouw unieke set kwaliteiten in zich heeft op de manier waarop jij die hebt?

Geweldig toch eigenlijk als je er zo over nadenkt?

Unieke Mix

Ik ben benieuwd: weet jij wat jouw unieke mix van talenten zijn?

Dit is iets waar ik de laatste tijd lekker over aan het medifantaseren ben. Welke zijn dit eigenlijk en zet ik deze met trots in of verdoezel ik ze als zijnde "niet bijzonder genoeg" of nog zo'n goeie " ach, dat kan toch iederéén?!". Nou eigenlijk niet dus. Hoe meer ik daarover nadenk, hoe helderder het antwoord begint te worden en daarbij het besef hoe vet en bijzonder dat eigenlijk is. Er is echt maar 1 zoals ik =).


Met al dat gemedifantaseer (dit blijf ik een heerlijk woord vinden) komt ook een van mijn talenten waar ik minder trots op ben naar boven, mijn geweldige mind die de meest uiteenlopende gedachtes kan creëren. Doet ze helemaal zelf, hoef ik niets voor te doen. En ze is er goed in! Als ik betaald zou worden voor al die gedachtes, dan zou ik multi miljonair zijn. Echt waar.


Food for thought

Over het algemeen zijn de positieve gedachtes aanwezig, dankbare gedachtes voor het fijne leven dat ik zo mag leiden, blije gedachtes over het mooie weer en de zon die steeds meer van zich laat zien, nog steeds verliefd zijn na 4 jaar. So far, so good..

Maar dan heb je die vervelende gedachtes wiens stemmen net harder lijken, en die zo overtuigend zijn dat ik ze meteen geloof. Er lijkt geen speld meer tussen te krijgen als zij aan het woord zijn. Ware het niet dat dit dus juist niet de voedende, fijne gedachtes zijn maar de gedachtes die mij in mijn hoofd altijd belachelijk maken of kleiner maken. Ze maken het me moeilijker om te kiezen voor wat goed voor mij is, want: " Wie denk ik wel niet dat ik ben?" of "Ik moet er toch altijd zijn voor mijn gezin, tijd voor mezelf komt daarna wel." , etc. etc.

Ik herken ze steeds beter en kan er steeds beter afstand van doen, door het besef dat het maar gedachtes zijn - niet de waarheid. Wat een opluchting. Mijn oplossing tijdens zo'n moment? Focus op mijn lijf en mijn ademhaling. Wat voel ik? Zie ik? Hoor ik? Proef ik? en Waar is mijn ademhaling?

En dan eventjes later.. Daaaaaag gekke gedachtes! Ik focus me weer op wat ik waard ben en maak vanaf daar keuzes.


Quarter Check In

Zo'n korte Check In is goed voor mezelf zorgen. Zo merk ik ook dat ik de Sunday Check In's mis en hoe fijn het was om elke maand even stil te staan. Dus verheug ik me erg op de Quarter Check In van donderdag 10 maart. Waarbij we ook weer gaan inchecken, hoe gaat het echt met je? Er staan mooie verdiepende, creatieve opdrachten op het programma, schrijven, yoga, bewustwording en inspiratie!

Kortom, Ik heb er zin in!


Ben jij er ook bij? Donderdag 10 maart van 19:15 - 21:45, Amsterdam, 30,- inclusief koffie/ thee en een met de hand ontwikkeld en getekend werkboek.


Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Er zijn nog geen tags.
Get inspired
  • Facebook Basic Square
  • Pinterest Social Icon
  • Instagram Social Icon
bottom of page