top of page

Olifanten Slok

Een olifanten slok of een muizenslok?

Toen ik net op de fiets zat werd ik met terugwerkende kracht heel blij van wat er vanochtend bij ons aan de ontbijt tafel ontstond.

Vanochtend was ik met mijn dochter aan het ontbijt. Ze werd later wakker, Rob was al naar werk en zo zaten we samen aan de ontbijt tafel.

Pip houdt van pap, haar lievelings ontbijt. Waar ze minder blij van wordt is het drinken 's ochtends. Herkenbaar, want op de een of andere manier blijft aan het eind van mijn ontbijt ook altijd mijn theeglas meer vol dan leeg staan.

Vanochtend was dus de uitdaging voor zowel Pip als voor mijzelf om ons glas leeg te drinken. En daar gingen we: We namen niet zo maar een slok. Wij namen een Olifanten slok, een slok die een olifant zou nemen als hij een slok van je limonade zou nemen. Dit bleek echter meer een muizen slok te worden bij Pip, zo'n hele kleine-ieniemnie-druppeltje-muizen-slokje.

Dus gingen we verder: we namen giraffen slokken, apen slokken, leeuwen slokken, vissen slokken, zeeleeuw slokken en pinguin slokken. Pip werd het blijst van de giraffen slokken, persoonlijk waren de apen slokken mijn favoriet. Hoe leuk om die blije-apen-springende-slok zo te mogen drinken.

De drankjes gingen bijna op en wij werden enthousiaster met elke nieuwe slok die we mochten drinken.

Op de fiets net realiseerde ik me weer hoe fijn het is om je fantasie te gebruiken. Let wel, het was gewoon thee en limonade uit een gewoon glas, maar wij waren ineens in de dierentuin plezier aan het beleven aan alle verschillende dieren slokken.

Einstein zei: " Logic will get you from A to B. Imagination will get you anywhere." en daar ben ik het helemaal mee eens!

Kommentarer


Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Er zijn nog geen tags.
Get inspired
  • Facebook Basic Square
  • Pinterest Social Icon
  • Instagram Social Icon
bottom of page